Het doel van de stichting

Het doel van onze stichting is het ondersteunen van mensen die door een (ernstig) trauma een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben opgelopen. Ook willen we mensen met autisme helpen die tegen obstakels aanlopen in hun dagelijkse bezigheden.

Wij ondersteunen hen bij het opleiden van assistentiehonden en hun eigenaren. Daarnaast heeft de stichting als doel het verrichten van alle handelingen die met deze doelen in de ruimste zin verband houden of die daarvoor bevorderlijk kunnen zijn. Maar waarom hebben we deze stichting opgericht?

Als ervaringsdeskundigen weten wij hoe het is om te leven met PTSS. We begrijpen hoe belangrijk het is om hulp te krijgen, en we willen ons hiervoor volledig inzetten. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

  • Eigenaren van jonge honden van maximaal twee (2) jaar begeleiding en een opleiding op maat aan te bieden tot gecertificeerde PTSS-assistentiehond/hulphond.
  • Samen met een instructeur de eigenaar en de hond te trainen, zodat de eigenaar het leerproces van begin tot eind meemaakt.
  • Trainingen op maat aan te bieden, aangezien iedere persoon anders is en PTSS zich op verschillende manieren kan uiten.
  • Voldoende donaties te verwerven, zodat wij honden gratis of tegen een lager tarief kunnen trainen en aanbieden.

    Onze missie

    Het ondersteunen van mensen die door omstandigheden een trauma hebben opgelopen en hierdoor PTSS hebben gekregen. Voor deze mensen is het normale leven soms bijna ondragelijk geworden.

    Ook begeleiden wij mensen die een autismestoornis hebben en hierdoor vervreemd raken in het dagelijkse leven. Assistentiehond Gelderland begeleidt hen bij het opleiden van hun honden en hun eigenaars.

    Onze Visie

    Een eigen (jonge hond, max 2 jaar) en dan een buddyteam kunnen vormen? De hond ‘in opleiding’ woont al bij de eigenaar en samen krijgen ze begeleiding en een opleiding op maat, speciaal naar hun wensen.

    Dit gebeurt onder toezicht van een professionele instructeur om de hond op te leiden tot assistentie-/hulphond. Samen met een instructeur traint de eigenaar zelf de hond, waardoor het leerproces van begin tot eind wordt doorlopen. Daarmee is de eigenaar volledig betrokken bij welke vaardigheden de hond moet aanleren.

    Onze ambitie

    Door samen met de eigenaren een opleidingstraject aan te gaan, zal er een hecht team ontstaan. Wij gaan uit van de kracht van wat een persoon kan en niet van wat de persoon niet (meer) kan.

    Het doel van de stichting